Duurzaam koken met Jennifer Nannings; Soep Goed

gubena-blog-duurzaam-koken

Duurzaam koken met Jennifer Nannings:  SOEP GOED

Jennifer Nannings, moeder van twee en gek op koken, kende jarenlang een herkenbaar probleem: te veel voedsel belandde ongebruikt in de prullenbak. Misschien herken jij het ook? Aan het einde van de week blijven er producten over die hun weg vinden naar de afvalbak in plaats van op je bord. Met dat verspilde voedsel kon het anders, dacht Jennifer. En zo begon haar reis naar duurzamer koken.

Gubena-blog-duurzaam-koken
Ramon en Jennifer in actie

 

Inspiratie uit Oostenrijk

Jennifer’s jaarlijkse familievakanties in Oostenrijk brachten haar op een waardevol idee. Tijdens hun verblijf in gezellige familiehotels viel het haar op hoe creatief deze keukens omgingen met voedselrestjes. Geen wortel of stukje broccoli ging verloren: wat overbleef, vond zijn weg naar een heerlijke soep, de onmisbare eerste gang van elke maaltijd. Maar hoe kon ze dit zelf toepassen? De oplossing bleek SOEP.

Gubena-blog-duurzaa-koken
Kookboek Soep Goed

Samenwerken met chef-kok Ramon Beuk

Het idee voor een kookboek was ontstaan. Toen ze chef-kok en kookboekenschrijver Ramon Beuk ontmoette werd haar idee een echt product; Soep Goed. Ramon, bekend van diverse tv-programma’s en bekroonde kookboeken, was meteen enthousiast. Hun samenwerking leidde tot het duurzame kookboek SOEP GOED. Gooi niets weg, maak soep. Een boek waarin niets verloren gaat, en waarin je leert hoe je je koelkast kunt omtoveren tot een bron van culinaire inspiratie.

gubena-blog-duurzaam-koken

 

 

 

Wat maakt SOEP GOED uniek?

• Minder verspillen, meer genieten: Het boek laat zien hoe je overgebleven ingrediënten kunt omtoveren tot smaakvolle soepen.
• Praktische tips: Van basisrecepten tot handige trucs waarmee je soep altijd een succes wordt.
• Voor iedereen: Of je nu een beginnende kok bent of een doorgewinterde keukenprins(es), de recepten zijn (meestal) eenvoudig en toegankelijk.

gubena-blog-duurzaam-koken

 

Jennifer deelt haar eigen ervaringen: “Ik kook nu bijna dagelijks met restjes. Het is zo fijn om te weten dat ik niets meer hoef weg te gooien en tegelijkertijd gezonde, voedzame maaltijden op tafel zet.”

Gubena-blog-duurzaam-koken

Ramon vult aan: “Met dit boek krijg je meer vertrouwen in de keuken. Soep maken is eenvoudig, veelzijdig, goed voor het milieu én goed voor je portemonnee!”

 

 

 

Dé tip om voedselverspilling tegen te gaan 

In Nederland verspillen we jaarlijks ruim 590 miljoen kilo voedsel (bron: Milieu Centraal). Door creatief om te gaan met restjes kun je dit drastisch verminderen. Met SOEP GOED zet je een eerste stap naar een duurzamer leven en geniet je van heerlijke, zelfgemaakte soepen. Én geef je het goede voorbeeld aan je kinderen.

passievooritalia-blog-duurzaam-koken
Overgebleven groenten niet weggooien

 

Samen maken we de wereld een beetje beter

Bestel hier SOEP GOED

Bestel nu jouw exemplaar van SOEP GOED en maak een verschil! Ga naar www.soepgoed.nu en begin vandaag nog met duurzaam koken. Bij bestelling dan meer dan 10, neem dan contact op via Gubena.

Fotografie soep: Foto: Jan Bartelman, Fotografie Ramon Beuk: Ida de Boer, Fotografie Jennifer Nannings: Jean-Pierre Jans Photography

 

Recepten uit Soep Goed

Recept Moeders pittige erwtensoep

Recept kippenbouillon – SOEP GOED